CAORUNN GIN HIGHLAND STRENGTH 0,7L 54%
Proč se vyplatí koupit CAORUNN GIN HIGHLAND STRENGTH?
- Caorun se vyrobený k příležitosti 10. výročí detilérky.
- Ruční výroba
- Odvážnější příchuť – gin s vyšším obsahem alkoholu zajišťuje, že chutě nejsou příliš naředěné, a proto se gin s vyšší silou propůjčuje mnohem výraznější chuti.
- Perfektní pro míchání s koktejly– silnější gin má veškerou základní DNA, kterou byste očekávali od klasického ginu, což je patrné z nosu a chuti. Vyšší síla však dává G&T nebo jinému koktejlu trochu více údernosti.
- Silnější chuťový profil – ačkoli se silnější gin vyrábí stejným způsobem jako klasický gin, jeho stáčení na vyšší ABV dodává tekutině silnější jalovcový charakter a chuťovému profilu dodává bylinné tóny, které se u klasického ginu nevyskytují.
- Dilutes A Bitter Tonic – pro ty, kteří nemají rádi chuť hořkého toniku, vyšší gin zředí hořkost toniku.
- Alkohol se rychleji odpařuje – alkohol se s teplotou v ústech rychleji odpařuje a zanechává mnohem kulatější a trvalý pocit v ústech.
- Gin proslulý v kraji známém pro whisky.
Caorunn je jedním z nejlepších skotských ginů v okolí, tak proč vyrábějí nový Highland Strength Gin?
Srpen 2019 byl 10. výročím výroby prvního ginu v Caorunnu, ginu, který pomohl nastartovat renesanci skotského ginového průmyslu. Tento skvělý gin dosáhl celosvětového úspěchu.
Na oslavu tohoto výročí vyrobil Master Distiller Simon Buley nový Highland Strength Gin, lahvovaný na robustní 54 % ABV. Jaké jsou tedy výhody silnějšího ginu? Simon Buley vysvětluje:
- Odvážnější příchuť– gin s vyšším obsahem alkoholu zajišťuje, že chutě nejsou příliš naředěné, a proto se gin s vyšší silou propůjčuje mnohem výraznější chuti.
- Perfektní pro míchání s koktejly– silnější gin má veškerou základní DNA, kterou byste očekávali od klasického ginu, což je patrné z nosu a chuti. Vyšší síla však dává G&T nebo jinému koktejlu trochu více údernosti.
- Silnější chuťový profil – ačkoli se silnější gin vyrábí stejným způsobem jako klasický gin, jeho stáčení na vyšší ABV dodává tekutině silnější jalovcový charakter a chuťovému profilu dodává bylinné tóny, které se u klasického ginu nevyskytují.
- Dilutes A Bitter Tonic – pro ty, kteří nemají rádi chuť hořkého toniku, vyšší gin zředí hořkost toniku.
- Alkohol se rychleji odpařuje – alkohol se s teplotou v ústech rychleji odpařuje a zanechává mnohem kulatější a trvalý pocit v ústech.Caorunn.
Caorunn Master Distiller Simon Buley.
Nový gin používá stejných pět místně sbíraných rostlinných látek jako běžný gin Caorunn : pampeliška, vřes, jablko červenavé, myrta bahenní a jeřabiny. Caorunn je mimochodem galské slovo pro jeřabinu. K tomu Buley přidává šest tradičních ginových rostlin.
Caorunn Highland Strength Gin je poté destilován v jediném funkčním destilačním přístroji Copper Berry na světě. Obsahuje čtyři velké tácy, na kterých jsou rostlinné látky rozprostřeny a díky pomalému destilačnímu procesu jsou ve výsledném duchu zdůrazněny chutě těchto rostlin. Tím, že nedojde k rozředění ducha jako obvykle, chutě Caorunnu jsou zvýrazněny ve výrazu Highland Strength.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Destiláty |
---|---|
Hmotnost: | 1 kg |
Objem: | 0,7 l |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.