PETIT NÛR - D.O.Q.
Jedinečný skvost z vinařské oblasti Priorát. V současné době patří mezi nejvyhledávanější vína na světě.
Vlastní nejprestižnější označení DOQ, která přísluší v Katalánsku pouze jediné vinařské oblasti. Velký vliv na víno má výrazná změna teplot během dne i noci. Vinice jsou vysázeny v drsných hornatých prostředích což dodává vínu typickou mineralitu a výraznější tříslovinu.
Region Priorat produkuje vína mimořádné kvality, která jsou odlišná od všech ostatních. Způsobuje to především specifická břidlicová půda llicorella a kořeny, které jsou zasazeny hluboko do země. Jde o červené a černé břidlice s malými částicemi slídy, které odráží sluneční světlo a udržují ve vinicích teplo.
Cavas Castelo de Pedregosa je vinařství v Sant Sadurní d'Anoia, které vyrábí organická vína a cavas od roku 1993.
Jak to všechno ale začalo:
Bartolome Pedregosa, zvídavá duše, strávil v Cava průmyslu více než 40 let. S velkým úsilím a pokorou usiloval o ambice vytvořit svou vlastní Cavu. V roce 1993, spolu s nadšením Mari Carmen Castelo, začal mít tento sen jméno. V suterénu jejích domu se zrodila Cava Castelo de Pedregosa.
Vinařství vyrábí vysoce kvalitní vína a cavas prostřednictvím EKOLOGICKÉ ZEMĚDĚLSKÉ VÝROBY založené na RESPEKTU K ZEMI.
Kromě toho na farmě, kde se pěstuje vinná réva, zvířata koexistují s vinicí a rostlinami; tímto způsobem se zavázali k vytváření udržitelného ekosystému.
NÛR - D.O.Q. PRIORAT
Jedinečný skvost z vinařské oblasti Priorát. V současné době patří mezi nejvyhledávanější vína na světě.
Vlastní nejprestižnější označení DOQ, která přísluší v Katalánsku pouze jediné vinařské oblasti. Velký vliv na víno má výrazná změna teplot během dne i noci. Vinice jsou vysázeny v drsných hornatých prostředích což dodává vínu typickou mineralitu a výraznější tříslovinu.
Region Priorat produkuje vína mimořádné kvality, která jsou odlišná od všech ostatních. Způsobuje to především specifická břidlicová půda llicorella a kořeny, které jsou zasazeny hluboko do země. Jde o červené a černé břidlice s malými částicemi slídy, které odráží sluneční světlo a udržují ve vinicích teplo.
Barva: Pohled přitahující třešňově červená barva s granátovými odlesky.
Vůně: Intenzivní lehce zauzená vůně červeného ovoce, a zralých švestek.
Chuť: Komplexní ovocná chuť s kouřovými tóny.
Odrůda: 70 % Garnacha černá, 30 % Cariñena.
Doba zrání: 6 měsíců ve francouzském dubovém sudu a 3 měsíce v láhvi.
Obsah alkoholu: 14,5 % obj.
Celková kyselost: 5,9 g/l – cukr: 0,5 g/l.
Teplota podávání: Doporučuje se podávat mezi 17 až 7 stupni.
Objem: 0,75 ml.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Červená vína |
---|---|
Objem: | 0,75 l, 1,5 l |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.